A Szeret  közép-európai népzenei együttes,amely stílushűen, improvizatív módon mutatja be az itt élő népek,kisebb etnikai csoportok hagyományos zenei kultúráját Bartók Béla, Kodály Zoltán és Lajtha László szellemisége szerint.
Nevét a Duna határon túli mellékfolyójáról kapta,mert a zene valóban nem ismer határokat. A román, a szlovák, szerb-horvát és a cigány népzene egyaránt műsoruk része, mint zenei anyanyelvük, a magyar.Lajthától a Szeretig című lemezükkel a kommunista diktatúra által mellőzött Lajtha László,  a magyar hangszeres népzenekutatás megalapítója előtt tisztelegnek. A zenekar tagjai már 20 éve hivatásos zenészek és zenetanárok, a Liszt Ferenc Zenetudományi Egyetem hallgatói, akik számos zenei elismerésben részesültek. (Artisjus és Fonogram díj, Népművészet Ifjú Mestere)

Tagjai: Tintér Gabriella, Mester László, Szabó Csobán Gergő, Koncz Gergely, Szabó Dániel és Vizeli Balázs.

Közreműködők: Bede Péter (fúvós) és Kádár Ignác Örökös Aranysarkantyús táncos, az Ajka Táncegyüttes vezetője.
Gyakran lépnek fel komolyzenei koncerteken,ahol Liszt Ferenc, Bartók, Kodály és Lajtha műveinek népzenei gyökereit szólaltatják meg  komolyzenei előadókkal.  Iskolai ismeretterjesztő programjaik a folklór élményszerű, improvizatív, mai is élő hagyományait mutatják be, a népzenetörténeti korok és stílusok ismertetésével. Céljuk,hogy a fiatalok kedvet kapjanak zenei anyanyelvük tanórán kívüli megismeréséhez.
Diszkográfia:  Lajthától a Szeretig... (2011)

                      Szerezz jó barátokat...(2012)

                                 

                                

Liszt Ferenc : Magyar Fantázia (részlet)

Mocsári Károly - zongora - Kádár István, Lakatos Róbert - hegedű-